onsdag 5 oktober 2011

En lite nyttigare butternut squash paj

Pajdeg
½ dl cocosflingor
3msk mjölk
2 ½ dl mjöl
2 msk råsocker
1/4 tsk salt
1ägg
1 msk olja
Fyllning
1 dl råsocker
1/4 tsk salt
2 st vispade äggvitor
½ dl gräddfil
1 tsk kardemumma
1 ½ tsk kanel
1 tsk färsk riven ingefära
1 dl potatismjöl
 ½ st butternut squash
Börja med att förbereda butternut squashen. Dela den på mitten och skrapa ur kärnorna. Lägg halvan med den skurna sidan neråt i en ugnsform. Häll på någon deciliter vatten och sätt in formen i ugnen på 175°C. Efter ca 40-50 min borde squashen vara mjuk. Ta ut den och låt den svalna. Gröp ur fruktköttet, lägg det i en skål och mixa det till en slät puré. Det här kan man förbereda redan dagen innan eller ännu tidigare, då det går bra att frysa in purén.

Gör pajskalet genom att bland alla torra ingredienser. Blanda sen ner mjölken, oljan och ägget och knåda ihop det till en deg. Tryck sedan ut degen i en pajform och grädda i 175°C i ca 10-15 min.

Mixa alla torra ingredienser och tillsätt sedan butternut purén, gräddfilen och den färska ingefäran. Vispa äggvitorna och vänd sedan ner de i smeten. Se till att smeten är slät och häll sedan ut den i pajskalet. Grädda i 175°C i ca 40 min tills fyllningen stannat något och pajen har fin färg. Låt kallna och sen är det bara att hugga in!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar