torsdag 1 september 2011

Ett läckert recept på cannolis

Jag och Erik fick ett ryck för några dagar sen och bestämde oss för att göra cannolis. Vi letade snabbt fram ett recept på nätet som verkade bra och sen stack vi och handlade=) Lite pilligt att göra och det tog lång tid men det var riktigt gott!  

Recept för 12 st cannolis:
Det enda specialverktyg som behövs till cannoli är små metallrör, ca 13 cm långa. De behövs till att rulla cannolidegen på. De måste vara i metall eftersom degen ska friteras. Att ha en fritös underlättar saken, men man kan även fritera i en djup kastrull.

Deg:
150 g mjöl
1 msk kakaopulver
1 tsk kanel
2 msk socker
salt
2 äggvitor
30 g smör
3 msk vit vin

Blanda de torra ingredienserna med 1 äggvita, 20g smör och vinet till en fast, elastisk deg.
Slå in i folje och låt den ligga svalt i 2 timmar.

Dela degen i 2 delar. Kavla ut tunnt och ta ut 12 rundlar, ca 12 cm i diameter.
Smält resten av smöret och pensla på rundlarna.
Rulla upp degrundlarna på metallrören.
Fritera de snabbt i fritösen (180 grader).
Låt dem svalna på hushållspapper. Ta inte ut röret innan cannolin har svalnat.

Fyllning:
500 g ricotta
80 g socker
30 g riven apelsinskal
30 g riven citronskal
40 g mörk choklad, hackad
14 kanderade körsbär

Pressa ricottan genom en sil.
Tillsätt socker och rör i hop till en krämig konsistens. Tillsätt apelsin- och citronskal och chokoladen.
Fyll cannolirören med denna massa.
Sätt ett körsbär i varje ända.

Pudra florsocker över rullarna och servera
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar