söndag 27 maj 2012

Mmmm rabarberpaj!

Jag fick massa rabarber av mina föräldrar förra gången jag var hemma och nu när sommarvärmen har kommit passade det perfekt att slänga ihop en paj! Hitta ett nytt recept på nätet och det blev supergott!  
Rabarberpaj

Receptet är för 4-6 personer.
Ingredienser:
  • 1 1/2 dl glutenfri ljus mjölmix
  • 1 1/2 dl havregryn eller ca 1 1/2-2 dl glutenfri ljus mjölmix
  • 125 g margarin eller smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 3-4 dl bär eller frukt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200-225 grader.
Blanda glutenfri mjölmix och havregryn med 1 deciliter socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det med mjölblandningen tills det bildar en kletig deg.
Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter. Lägg i frukt eller bär och sockra lite lätt. Använder du rabarber eller något syrligt bär krävs mer socker, cirka 1/2-1 deciliter, samt 1-2 matskedar potatismjöl som strös över bären eller frukten för att undvika att pajen blir vattnig.
Fördela sedan mjölblandningen så finfördelat som det går över frukt eller bär.
Grädda pajen i cirka 30 minuter och passa så att den inte blir bränd.
Pajen är färdig och stelnar snart även om den verkar lös när du tar ut den ur ugnen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar