söndag 25 mars 2012

Mums äppelpaj!

Efter en lång vecka tyckte jag att vi förtjänade något extra. I kylskåpet hittade jag några äpplen som jag slängde ihop till en äppelpaj!
Ingredienser:
6 äpplen
2 msk socker
ev. 0,5 tsk kanel

Smulpaj med havregryn:
100 gram smör eller margarin
2 msk socker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn

1.    Sätt ugnen på 200 grader.
2.    Skala äpplena och kärna ur dem. Skiva dem och lägg i en smord pajform.
3.    Pudra över lite socker och kanel samt täck med smuldegen.
4.    Bland ingredienserna till degen till en smulig deg och strö över frukten i en pajform.
5.    Smuldeg: skiva och hacka smöret i mindre bitar och knåda ihop hastigt i en bunke med mjölet, havregrynet och sockret.
6.    Ställ in äppelpajen på mellanläge i ugnen och grädda pajen tills den fått ljusbrun färg, cirka 20-30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar