söndag 8 januari 2012

Ett läckert recept!!

Tänk att pasta kan vara så gott! Men allt blir godare med ost på;) Jag gjorde den här rätten på nyår iallafall och det blev en succé:
Cannelloni med spenat spenatfyllda canelloni
Ingredienser till Cannelloni med spenat spenatfyllda canelloni:

4-5 port spenatfyllda cannelloni
·         25 cannellonirör (1 pkt à 250 gram)
·         450 gram fryst hackad spenat
·         500 gram keso, cottage cheese eller ricottaost
·         0,5 dl riven parmesan eller grano padano
·         1 gul lök
·         0,5 klyfta vitlök
·         1 krm riven muskot (valfritt)
·         0,5 tsk salt
·         0,5 krm svartpeppar
·         BECHAMEL- GRATÄNGSÅS: 3 msk smör
·         4 msk vetemjöl
·         5 dl mjölk, standard
·         2 krm muskot
·         2 krm salt
·         1 krm vitpeppar
·         TOMATSÅS: 1 gul lök
·         0,5 klyfta vitlök
·         2 msk olivolja
·         1 burk krossade tomater (400 gram) eller motsvarande färska, skalade och hackade
·         2 krm torkad rosmarin
·         1 tsk socker
·         3 krm salt
·         1 krm svartpeppar
·         1 msk vinäger
Så här lagar du Cannelloni med spenat spenatfyllda canelloni:
1.    Sätt ugnen på 200 grader.
2.    BECHAMEL - GRATÄNGSÅS: smält smör i en stor kastrull.
3.    Rör ut mjölet.
4.    Tillsätt lite mjölk i taget och vispa ut alla klumpar. Koka upp under omrörning. Tillsätt salt, vitpeppar samt muskot.
5.    Koka bechamel- gratängsåsen i 5 minuter på medelvärme samt rör då och då så den inte bränns. Gör under tiden tomatsås.
6.    TOMATSÅS: skala och finhacka lök och vitlök.
7.    Fräs lök och vitlök i olivolja i en kastrull i någon minut. Tillsätt tomater och resten av ingredienserna och låt koka ihop i 5-10 minuter medan du gör spenatfyllning.
8.    SPENATFYLLNING: skala och hacka lök samt vitlök.
9.    Fräs i en stekpanna med lite olivolja några minuter.
10. Tina spenaten i mikron eller i en kastrull och tina den.
11. Blanda ner löken samt riv ner parmesanost eller grana padano i spenaten.
12. Tillsätt och rör i keso, salt, peppar samt muskot.
13. Förbered en eller två ugnssäkra formar som rymmer alla cannellonirören. Häll lite olivolja i botten och bred ut med ett cannellonirör.
14. Fyll cannellonirören med spenat- och ostfyllningen. Tips är att fylla en spritspåse eller fryspåse som du klipper ett litet 1 cm stort hål i hörnet på och sedan spritsa ut fyllningen i rören. Annars går det såklart bra med en tsk också.
15. Lägg de fyllda cannellonirören på ugnsfaten sida vid sida.
16. Skeda och fördela över tomatsås.
17. Skeda och fördela över bechamel- gratängsåsen.
18. Strö över lite riven ost.
19. Baka cannellonin i mitten av ugnen i 30 minuter.
Ta ut och låt svalna någon minut samt servera de fyllda cannellonisarna med ex. blandad sallad av ruccola, mache, tomat osv. Vidare kan man ha ett gott bröd till

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar