Till middag slängde vi ihop en god gryta=).
Ingredienser:
4 st kycklingfiléer
1,5 st gullök
2 st vitlöksklyftor
1 st röd chilifrukt
1 msk rapsolja
1 msk farinsocker
2 msk soja
1 msk kycklingfond
2 tsk citronsaft
4 msk jordnötssmör
4 dl kokosmjölk
1 burk wokgrönsaker
1 dl cashewnötter
salt
Tillagning
1. Skär kyckling i bitar. Hacka lök och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilifrukt.
2. Fräs kyckling och lök i olja tills de fått färg. Tillsätt sedan vitlök och fräs ytterligare två minuter. Tillsätt salt, sedan chili, socker, soja, kycklingfond, citronsaft, jordnötssmör och kokosmjölk. Låt koka 15 minuter på svag värme.
2. Fräs kyckling och lök i olja tills de fått färg. Tillsätt sedan vitlök och fräs ytterligare två minuter. Tillsätt salt, sedan chili, socker, soja, kycklingfond, citronsaft, jordnötssmör och kokosmjölk. Låt koka 15 minuter på svag värme.
3. Avsluta med hälla i wokgrönsakerna och cashewnötterna.
Serveras med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar